„Despre dragoste si alti demoni”

Asa cum bine spunea un cantec: „Daca dragoste nu e, nimic nu e”. Totusi cred ca daca ar fi sa privim lucrurile dintr-un alt unghi am ajunge la constatarea ca „Daca dragoste e, suferinta e”. Confruntati cu aceasta grea optiune intre o stare de total inghetz afectiv, de amortzeala emotionala si o inflacarare ce ne mistuie sufletele lasandu-ne in permanenta luciditatea de a constientiza durerea, pe care drum il vom alege? Eu una nu cred ca voi inceta sa aleg ce-a de-a doua cale, cea a dragostei si a suferintei care, de multe ori dar nu intotdeauna, deriva din ea.

In dragoste nu ar trebui sa existe ratiune, ar trebui sa vorbim, sa simtim si sa ne daruim cu inima, cu toate acestea constat cu tristete si dezamagire ca in ziua de azi centrul afectivitatii a devenit creierul, care merge mana in mana cu prietenul sau de nadejde: orgoliul. Parca fiecare isi planuieste cu 10 miscari inainte, isi masoara fiecare cuvant pentru a nu il lasa pe celalalt sa vada cat de mult tine la el, are grija sa nu se ofere prea mult pentru a nu-i fi cumva ciuntit orgoliul, multe din replicile partenerului sunt disecate marunt pentru a gasi „adevarata” semnificatie din spatele lor. In situatia de fatza un cuplu se prezinta ca doi oameni care au mereu garda ridicata, si care isi ascund atat de bine sentimentele incat ajung sa uite de ele, si astfel minunata uniune sufleteasca devine un razboi tacit intre doua minti diabolice. Si acum vin sa ma intreb, si sa va intreb, cat de mult in ziua de azi se sufera din  dragoste, si cat de mult din orgoliu? Cati dintre noi mai stiu sa iubeasca cu adevarat?

Ca sa inchei intr-un mod optimist, oricare ar fi sensul notiunii de dragoste in ziua de azi, nu cred ca trebuie sa ne dam batuti pana cand vom gasi in fericire sinonimul dragostei, si nu in suferinta. Sa indraznim sa speram: „Daca dragoste e, totul e”.

Reclame

5 răspunsuri to “„Despre dragoste si alti demoni””

 1. regele Says:

  poate ca stau cu garda ridicata si pentru ca nu vor sa mai pateasca ca in alte „dueluri” cand au iesit invinsi din „ring”…

 2. g1b2i3 Says:

  Eu cred ca in dragoste ,daca e chiar dragoste,nu o atractie fizica,cei doi indragostiti trebuie sa fie sinceri,daca se iubesc mult ,ei trebuie sa fie ca unul,asa am spus tot ce era de spus.Cine iubeste stie si-mi da dreptate.Si da ,iubirea aduce suferinta.

 3. adina Says:

  Daca tot citam, hai s-o facem corect! „Daca dragoste nu e, nimic nu e”, MARIN PREDA „cel mai iubit dintre pamanteni”

 4. Alexandra Says:

  Superb…:) Chiar e foarte adevarat…In special partea cu „in ziua de azi centrul afectivitatii a devenit creierul, care merge mana in mana cu prietenul sau de nadejde: orgoliul.”

 5. oana Says:

  Nevoia de a fi in tot timpul pus in garda izvoreste din frica de a nu fi dezamagit sau dezamagita,.E adevarat ca se creaza un ”razboi” psihologic de ambele tabere si cu cat este ”jucat”la nivele superioare, cu atat dragostea este mai pasionala.Probabil ca unul sau celalalt dintre parteneri ar dori sa se stie mai iubit si dorit.Cu alte cuvinte ,acela sau aceea da dovada de egoism si nu stiu cat de mult are ce cauta in dragoste,egoismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: